מנהור הקו הירוק: פתרונות לאתגרים עירוניים

מנהור הקו הירוק: פתרונות לאתגרים עירוניים

עולם ההנדסה מלא בעשייה מתמדת ומתחדשת. אנחנו מזמינים אתכם להכיר קולגות מהתחום שמכירים מקרוב, בדיוק כמוכם את אתגרי התחבורה והבנייה, בואו ליצור קשרים ולהעשיר את הידע המקצועי וכמובן להתעדכן בפרויקטים השונים ובחידושים בתחום.

יישום תהליכים חדשניים של פירוק מבנים סלקטיבי ומעקב דיגיטלי אחר פינוי הפסולת בדרום יהיה קייס סטאדי עבור שיקום הצפון ושינוי הגישה לניהול פסולת בנייה בישראל

יישובי העוטף שספגו את המתקפה ב־7 באוקטובר זרועים בהרס רב, וכאשר ישקע אבק הלחימה – תחל תנופת הבנייה לשיקום חבל תקומה. הנזקים הכבדים שנגרמו למבנים ביישובים יחייבו את פינויים בשלמות או באופן חלקי, ואליהם תתווסף פסולת מהבנייה החדשה שתקום ומתשתיות הכבישים שנהרסו כתוצאה מנסיעת טנקים, נגמ"שים וכלי צמ"ה כבדים שלא מיועדים לנסיעה על כבישים במשך חודשים ארוכים של מלחמה. לצד הפרחת הנגב המערבי מחדש וחזרת התושבים לביתם, ישנה עוד נקודת אור בשיקום חבל תקומה והיא מינוף המפגע הסביבתי שיוצרת פסולת הבנייה ליצירת שני תהליכים חדשניים בישראל: יישום פירוק סלקטיבי (ברירני) של מבנים, במקום הריסה מאסיבית באמצעות דחפורים, והטמעת ניטור ובקרה דיגיטליים על פינוי הפסולת.

הריסה סלקטיבית – הפחתת פסולת

ותרומה לכלכלה המעגלית
ראוי שפירוק המבנים המיועדים להריסה בשכונות מגורים וגם במבני ציבור ובמפעלים ביישובי חבל תקומה ייעשה בשיטה של הריסה סלקטיבית, אשר מפרידה את חומרי הבניין תוך כדי פירוקם, ולא בשיטה המקובלת של הריסה ללא אבחנה באמצעות דחפורים. זו האחרונה אולי מהירה יותר, אך יוצרת ערמה של חומרי בניין כבטון, ברזל, עץ, פלסטיק וזכוכית המעורבבים זה בזה. באירופה מקבל תהליך ההריסה הסלקטיבית רוח גבית ממשלתית, משום שהוא מצמצם את הסיכונים הסביבתיים ומשמש כלי חשוב בכלכלה מעגלית, בכך שהוא מגדיל את האפשרויות לשימוש חוזר ולמחזור של פסולת הבניין. לאור אסטרטגיית הממשלה בנושא הפחתת הטמנה ובהיעדר אתרי הטמנה בראייה ארצית בישראל, זהו הפתרון האופטימלי להפחתת כמות הפסולת שמיועדת להטמנה ולשימור ערך כלכלי גבוה יותר. חומר הגלם החוזר לענף הבנייה מביא לחיסכון של עשרות מיליוני שקלים בשנה, וגם מתקני פסולת הבנייה יכילו כך פסולת נקייה והומוגנית יותר שהיכולת להשתמש בה היא נרחבת.

ניטור ובקרה דיגיטליים:

לא עוד פסולת בניין בשטחים פתוחים
על אף שברור לכול שפסולת בנייה צריכה להיות מפונה למקום מוסדר, לא ניתן להתעלם מהמראות השכיחים של עודפי העפר בצדי הדרכים וערמות פסולת הבניין המושלכות בשטחים פתוחים. הסיבה המרכזית לכך היא שהפסולת היא תוצר של תהליך הבנייה, והמיקוד בפרויקטי נדל"ן הוא סיום הבנייה עצמה בפרק הזמן הנדרש ובאיכות הנדרשת. לפסולת ניתנת פחות תשומת לב, ובמבחן המציאות פסולת הבנייה ועודפי העפר לא תמיד מגיעים ליעדם, אלא לצידי דרכים, לאזורים פתוחים ולאתרים פיראטיים. בפרויקטים בהם ישנו פינוי רב של פסולת, יש סיכוי גבוה יותר שהפסולת תמצא את דרכה לאתרים לא מוסדרים מעצם גודל הפרויקט, ולכן יש מקום לייחד תשומת לב לניהול, פיקוח ובקרה אחר תנועות הפסולת.

מלאו בפירוט כאן

    + העלאת קורות חיים